Vinder af
SoMe Science Award 2023

Lasse Winther

Juryens motivation: Juryen er enige om, at der bør formidles mere videnskab på sociale medier. Fordi det gør os klogere på verden og samfundet bedre. Især vil det være fantastisk med mere videnskabsformidling, som rammer de yngre målgrupper. Og Lasse gør netop det; formidler videnskab til et yngre publikum. Han bruger TikTok som platform og har formået at skabe indhold af høj kvalitet, som også virker meget tilgængeligt og umiddelbart. Vi er vilde med, at Lasse har valgt at formidle til en målgruppe, der kan være svær at ramme, og han gør det godt.

Når man ser Lasses video’er kan man mærke, at han formidler fordi han bare ikke kan lade være, og det har givet har givet ham en følgerskare på næsten 60.000 på TikTok. Lasse kan forhåbentligt inspirere andre, der gerne vil formidle videnskab, fordi han formår at skabe indhold af høj kvalitet, med relativt få midler. Han laver meget forskelligt indhold, og følger ikke en skabelon, hvilket giver lyst til at blive ved med at følge med.

Han interagerer med sine følgere, tager dem seriøst og inspirerer dem til at være nysgerrige på videnskab og teknologi. STORT tillykke til Lasse – og fortsæt det gode arbejde!

Jury 2023:

Tina Ibsen. Astrofysiker og Podcastvært

Line Friis Frederiksen. Biolog og TV-vært

Rasmus Kolbe. Influencer Lakserytteren

De nominerede
for SoMe Science Award 2023

Johannes Matzen

Johannes Matzen

Johannes formidler viden om især teknik – og bygger sine ting selv. Han har en autentisk og ligetil facon, der inddrager seerne i hele byggeprocessen, når han konstruerer diverse dimser. Han formår at bringe seerne ind i opfinderens rum, og man får lyst til selv at begynde at opfinde og bygge.
Maria Jaris

Maria Jaris

Juryen synes, det er supergodt gået, at Maria er selfmade og stille og roligt har arbejdet sig op og fået et stort publikum ved at holde fast i at formidle naturvidenskab uge efter uge. Maria formår at ramme en meget ung gruppe, hvilket er imponerende. Og så formidler hun på en måde, så alle kan være med og dele hendes tydelige begejstring for videnskaben.
Kåre & Emil

Kåre & Emil

Kåre og Emils store erfaring indenfor videnskabsformidling skinner tydeligt igennem i deres videomateriale, der er af meget høj produktionskvalitet. Youtube-kanalen indeholder både store og komplicerede byggeprojekter og kortere video’er med mere viden om for eksempel coronavirus og solsystemet. De to værter fortæller med passion om begge dele og man har som seer lyst til at være med.
Lasse Winther

Lasse Winther

Lasse er en dygtig formidler af meget forskelligartet videnskabsindhold. Profilen er professionel og gennemarbejdet, og Lasse bruger mediet rigtig godt. Han har en god interaktion med sine følgere og tager for eksempel deres spørgsmål op i sine videoer. Lasse Winther slår ganske enkelt et stort slag for naturvidenskaben.

Juryen for SoMe Science Award 2023

Line Friis Frederiksen

Line Friis Frederiksen

Jurymedlem

Biolog, forfatter og tv-vært. Arbejdede mange år på DRs videnskabsredaktion og har lavet programmene Viden Om, Kyst til Kyst og Rumrejsen 2018. Fordragsholder og konferencier med speciale inden for videnskab og formidling.

www.linefriisfrederiksen.dk

Rasmus Kolbe

Rasmus Kolbe

Jurymedlem

Aka Lakserytteren – Populær dansk influencer der udgiver indhold, DIY og tutorials om tegning og kreativitet. Ung fanbase på 100.000 følgere på Snapchat, Tiktok, Instagram og YouTube. Rasmus er også kreativ direktør på bureauet Wearecube, forfatter og ambassadør for UNICEF mv.

youtube.com/@Lakserytteren1

Tina Ibsen

Tina Ibsen

Juryforperson

Aka AstroTina. Astrofysiker, forfatter og podcastvært på RumSnak. Arbejder med kreativ formidling af universet for alle målgrupper gennem bøger, foredrag og undervisningsmaterialer. Tidligere ansat på Tycho Brahe Planetarium.

www.tinaibsen.dk

SoMe Science Award er en ny formidlingspris, der er åben for alle og gives for årets bedste danske science-indhold på sociale medier. Formålet er at anerkende og fejre danske influencere, der gør en særlig indsats for at formidle science på sociale medier.

Prismodtager udpeges af en jury med professionel erfaring indenfor SoMe-branchen, TV&medie-branchen og videnskabelig formidling. Med prisen følger der et skattepligtigt beløb på 40.000 kr.

SoMe Science Award 23 blev uddelt under Bloom festivalen
i Søndermarken, Frederiksberg den 28/5-2023

SoMe Science Award er støttet af Novo Nordisk Fonden