Hvad er SoMe Science akademiet

SoMe Science Akademiet er til dig, der vil fortælle om science. Måske er du et upcoming talent. Måske er du allerede en stjerne, der vil have mere science på dine kanaler. På en række camps vil akademiet give dig en intens indføring i, hvad science på SoMe kan være. Hvor sjovt, skørt, klogt og visuelt det kan præsenteres.

Vi henter inspiration fra comedy, tv, animation og special effects. Vi giver dig en masse muligheder, adgang til en masse forsøg, og specialudstyr, der filmer ekstra fedt. Så er det er op til dig at filme og udnytte det på dine egne platforme. Vi hjælper med at filme, men det er dig, der fortæller historierne.

SoMe Science Akademiet er det første i Norden. Forløbet varer 10 dage fordelt på 5 weekender. Læs mere om camps’ene herunder.

Camp 1

Test dig selv

Camp 1 er bootcampen. Her skal vi lære hinanden at kende. Det vil handle om at bruge sig selv, når man er på – foran et kamera eller på en scene foran et LIVE publikum. Skærmtræning, stemmeføring, kropssprog og skuespil. Det handler også om det gode manuskript – bruger du stikord, eller lærer du det hele udenad? Og hvordan forbereder du dig med gode, klare, korte og sjove historier?

I en manuskript-workshop får du hjælp fra den danske stand-up-branche til at gøre noget klogt sjovt, og vi viser det LIVE fra scenen, inden vi skilles. Vil du have ild, tryllekunst eller tøris – så skaffer vi det.

Venue: Teater Play Comedy Club, Amager
Underviser: Christina Sørensen / Stand-up

Camp 2

Blå ild og eksplosioner

Goggle up og velkommen i laboratoriet. Sammen med DTU ScienceShow lærer du at forstå, forsøge og forklare fysikeksperimenter med blå ild, flydende nitrogen eller cola-mentos – du vælger selv. Test og challenges er gode attentiongrabbere, og kan du filme og forklare dem, er det godt indhold til din kanal. 

Vi teamer dig op med de rette go-to-scientists, der guider dig til science-indholdet i beauty, mad, sport, tech, sodastream… 

Venue: DTU laboratoriet, Lyngby
Undervisere: DTU ScienceShow

 

Camp 3

Gear & gadgets

Skab din egen gear & gadgets-serie! Vi bygger og tilrettelægger vores egne youtube-hits fra bunden og producerer dem med potentiale til at blive det nye virale hit. Til denne weekend har vi skaffet professionelt udstyr, du kun tør drømme om – slowmotionkamera, smadremaskine, thermo-cam, timelapse, nightvision – du bestemmer.

Det eneste krav er, at du laver noget fedt – noget som du mener noget med! Undervisningen foregår i et film- og effekt-studie med plads til dine forsøg, forklaringer og eksperimenter.

Venue: Film og Special effect studie
Underviser: Lars Ostenfeld

Camp 4

Backyard Science

Så skal der bygges, limes og tapes. På Camp 4 introduceres du til backyard science – hvad det kan og hvordan du gør derhjemme. Det handler om forsøg, life hacks og geniale opfindelser.

Vi bygger om kap i Store-nørdernes kreative værksted og finalen er en challenge, hvor vi kårer den højeste og hurtigste… Eller bare den, der virker.

Venue: Institut for (X), Godsbanen, Århus
Underviser: Kåre Nielsen, TV-vært

 

Camp 5

Space-selfie

I denne camp laver vi verdens største selfie!
Satellitter tager billeder af jorden så detaljerede at man kan se Den Kinesiske Mur. Men kan man også se mennesker og ansigter? Hvordan virker en satellit egentlig? Og kan vi selv tage billeder af jorden? I denne camp vil vi sammen med DTU Space sende en stratosfære-ballon med GoPro op i 30 kilometers højde og se jorden fra oven.

Men vi stopper ikke der. I skal organisere en gigantium-size selfie med hjælp fra jeres følgere. I bestemmer selv hvad der skal tages billede af. Et selvportræt, et hjerte eller jeres navn? Det kamera, der skal tage billedet – er en satellit! Som vi selv styrer.

Venue: DTU Space
Underviser: Rene Fleron

 

Forløbet er afholdt